Cégbemutató

  Engedje meg, hogy röviden bemutassuk a CONSOLID Talaj-stabilizáló és Szolgáltató Kft. tevékenységét.

     A CONSOLID Kft. 1991-ben alakult a svájci "CONSOLID" talajstabilizáló és szigetelő rendszer magyarországi forgal-mazására, kivitelezésére. A CONSOLID Kft. a talajstabilizáló rendszert főként út-alapok, vasúti alépítmények teherbíró képességének javítására, valamint környezetvédelmi beruházásoknál hulladéklerakók aljzatszigeteléseként alkalmazza.

    Az alkalmazott technológia lényege, hogy a helyi talajba (előzetes bevizsgálás alapján) kétféle adalékszert keverünk, egy folyadékot (C444) és egy porszerű anyagot (SOLIDRY).
A talajkeverés minimális mélysége 30 cm. Keverés után a talaj tömörítése, profilozása történik. A technológiai folyamatok elvégzése után teherbíró, stabil, vízzáró felület (k=10-9 -10-11 m/s) alakul ki.

    A környezetvédelem hazánkban is egyre fontosabb szerepet kap, és ez arra késztette cégünket, hogy olyan gyártókkal alakítsunk ki együttműködést, akikkel Megrendelőink felé magas színvonalú minőséget, és gazdaságilag kedvező szolgáltatás tudjunk nyújtani. Kapcsolati körünk ma már kiterjed a hulladéklerakók műszaki védelméhez szükséges valamennyi anyag forgalmazási jogára (bentonit paplan, HDPE fólia, felületi szivárgó, szigetelést ellenőrző monitoring rendszer stb.). Az elmúlt évek során, a környezetvédelmi területen jelentkező feladatok megoldására a CONSOLID Kft. széles körben felkészült, és nagy tapasztalatot szerzett a kivitelezés területén is. A CONSOLID Kft. a Magyarországon épített szinte valamennyi hulladéklerakó kivitelezésében részt vállalt. Célunk, hogy a hulladéklerakók építésénél az agyagszigetelés helyett, a CONSOLID eljárás alkalmazásával, megkíméljük a környezetünket attól, hogy "tájseb" keletkezzen azokon a helyeken, ahol egyébként az agyagkitermelés folyna.

    A CONSOLID Kft. fennállása alatt részt vett több olyan beruházásban, -autópályák, főutak, vasúti vonalszakaszok építésénél- ahol a tervekkel ellentétben, a helyi adottságokat kellett figyelembe venni, és így a vízérzékeny, csekély teherbírású területeken, rossz időjárási körülmények között csak a Consolid talajstabilizáló rendszerrel lehetett megfelelő teherbíró alépítményt készíteni. A rendszer alkalmazható a közutak, vasutak építésén túl mezőgazdasági utak, kis forgalmú (önkormányzati) utak építésénél kopóréteggel ellátva, vagy anélkül, javított földútként, vagy későbbi aszfaltozás esetén alaprétegeként. A Consolid talajstabilizáló rendszer nagy előnye, hogy alkalmazásával tartós stabilizáció, pormentes útfelület biztosítható, valamint az alépítmény téliesítése is megoldott, ugyanis a földmű felülete vízzáróvá válik, és ezzel jelentős költség takarítható meg a tavaszi munkakezdéseknél.

    A CONSOLID talajstabilizáció eljárás kivitelezése saját tulajdonú géplánccal történik, mely géplánc ugyanúgy alkalmas a cementes, illetve meszes stabilizáció készítésére is.

    A Beruházók, Megrendelők azon igénye, hogy a munkák kivitelezésével olyan vállalkozót bízzanak meg, akinek működése jól átlátható, munkafolyamatainak megfelelősége igazolt, arra késztette cégünket, hogy megfogalmazza minőségpolitikáját, kialakítsa és tanúsíttassa minőségügyi rendszerét.

    A jövőbeni hosszútávú eredményes együttműködés és további kapcsolat kialakítása érdekében készséggel állunk rendelkezésére.